Mgr. Tomáš Jurčík, PhD. - BD Advisory Mgr. Tomáš Jurčík, PhD. - BD Advisory

Většina lidí si myslí, že vyrobit si vlastní mzdovou politiku je jednoduché a stačí si zkopírovat pár čísel z průzkumu

Rozhovor s Mgr. Tomášem Jurčíkem, PhD., managing partnerem BD Advisory, poradenské společnosti s více než 20letou expertizou v oblasti odměňování.

14.11.2019 - Doporučujeme

Většina lidí si myslí, že vyrobit si vlastní mzdovou politiku je jednoduché a stačí si zkopírovat pár čísel z průzkumu. Pokud to ale myslíte vážně, není to tak triviální, jak to na první pohled vypadá.

V poslední době je často slyšet o Vaší Comp&Ben Akademii. Co Vás přivedlo k tomuto konceptu?

V podstatě nouze o odborníky na oblast odměňování. Na trhu se pohybujeme již dlouho a pozorujeme nedostatek HR profesionálů, kteří by o sobě mohli prohlásit, že jsou odborníky na tuto oblast. Přitom my sami tuto oblast vnímáme jako klíčovou pro zdravé řízení každé firmy. Ke koncepci Comp&Ben Akademie nás přivedla také situace, kdy se potkáváme s HR profesionály, kteří hledají své místo v systému řízení firmy, ale nemají pro to dostatek argumentů.

Proto jsme se rozhodli přijít s řešením, které jim pomůže jejich místo upevnit a profesně je posunout. Řada CEO‘s a majitelů firem si uvědomuje, že toto téma je důležité pro úspěšné řízení firem a klade HR otázky, na které bohužel nedostává odpovědi. Comp&Ben Akademie má ambici tuto situaci zlepšit.

Pro koho je tedy tento program určený?

Primárně pro HR manažery a ředitele, ale také pro top management nebo majitele firem.

Pokud se tedy stanu účastníkem tohoto programu, co se tam naučím?

Přednostně nastavit a uřídit systém odměňování ve firmě, ale také jak se stát partnerem pro vedení firmy. Akademie vlastně prezentuje ucelený systém řízení odměňování a mzdových nákladů a je postavená na osvědčených praktických postupech.

Například hodně lidí si myslí, že vyrobit si vlastní mzdovou politiku je jednoduché a stačí si zkopírovat pár čísel z průzkumu. Pokud to ale opravdu myslíte vážně, není to až tak triviální, jak to na první pohled vypadá, potřebujete vědět a znát pár osvědčených triků. Právě o tom Akademie je – jednoduše nemáme problém se o tyto triky podělit.

Oblast odměňování má totiž tu vlastnost, že vám mnohdy nedá druhou šanci. Takže si nemůžete dovolit selhat nebo udělat špatné rozhodnutí. V Comp&Ben Akademii chceme HR kolegy připravit právě na tato klíčová rozhodnutí.

Jak jste se vlastně k tomuto tématu dostali?

Začínali jsme před více než dvaceti lety jako manažeři odměňování v prostředí mezinárodních firem, kde jsme se naučili řemeslo a získali globální know-how. Dnes máme již 10 let vlastní firmu, kde jsme realizovali asi 300 projektů po celé Evropě. Od roku 2010 spolupracujeme s Fakultou podnikohospodářskou na VŠE v Praze a tam také Akademii učíme. Máme tam i vlastní předmět pro studenty magisterského studia Řízení odměňování.

Ještě vás to po těch 10 letech stále baví?

Ano, moc ;-) Baví nás předávat naše zkušenosti a také nás těší vědomí toho, že naše HR kolegy ušetříme bolavých nárazů, které jsme my sami museli mnohdy prožít. Baví nás být pro ně inspirací.

Tento rozhovor byl připraven ve spolupráci s firmou:

Zaujal Vás tento článek? Objednejte si služby tohoto dodavatele na EduCity.cz.



Další informace Vám rádi poskytneme prostřednictvím EduCity, prosíme kontaktujte p. Bartičku info@educity.cz nebo na tel. (+420) 731 169 890

Vytisknout rozhovor