Petr Hlubuček

Navštivte šestý běh Festivalu lektorů Magion Desítka

Rozhovor s Petrem Hlubučkem, ředitelem společnosti Magion Praha

13.8.2013 - Doporučujeme

Petr Hlubuček je ředitel společnosti Magion a spolumajitel firmy Inspira se zaměřením na korporátní klientelu v oblasti incentivní turistiky a teambuildingu. Je také spolumajitelem a členem správní rady cestovní kanceláře Adventura, kterou před více než 20 lety zakládal. Pracuje také jako lektor a kouč v oblasti firemního vzdělávání, Vystudoval ČVUT, absolvoval mj. psychoterapeutický výcvik SUR a koučovací výcvik Qed. Ve své práci využívá bohatých zkušeností v řízení lidí a dnes se věnuje zejména firemnímu vzdělávání.

Letos již pošesté pořádá společnost Magion Praha Festival lektorů Magion Desítka. Ten se bude konat v úterý 1. října 2013 v kongresovém centru Oáza v Říčanech u Prahy. Základním tématem Festivalu jsou nové směry a trendy ve firemním vzdělávání, přičemž podtitul letošního setkání zní "Kdo řídí řízení".

V Říčanech se 1. října bude konat již pošesté Festivalu lektorů Magion Desítka. Co je to za akci a čím se odlišuje od jiných akcí připravované pro firemní HR?

Už v samotném názvu je slovo "Festival", což znamená společenskou událost a setkávání. Během jediného dopoledne máte možnost shlédnout na Magionu desítku krátkých prezentací lektorů s různým přístupem a odlišnými tématy.

Snažíme se, aby pořád platilo, že každé téma je čímsi nové, ať už nezvyklým pohledem nebo přístupem. Tím, co je pro Magion typické, je hledání a objevování, takže akce přináší mnoho inspirace. Snažíme se spolu s prezentujícími hledat, jak je to reálně se vzděláváním ve firmách. Akce je již proslulá svou otevřenou atmosférou, ani účastníci se nebojí otevřít konflikty a problémy, které aktuálně řeší.

Proč říkáte, že je Magion také společenskou událostí?

Opravdu tomu tak je. Záměrně se nesnažíme připravit konferenci pro velký počet účastníků. Volíme komornější prostředí v přírodním prostředí v Říčanech u Prahy. Máme zkušenost, že na Magion přijíždějí lidé, které témata opravdu zajímají a podílejí se na diskusích takříkajíc "doopravdy".

V průběhu festivalu se účastníci setkávají mezi sebou i s lektorem, který je zaujme, a mohou zajít na kávu s kolegou z jiné firmy. Magion je tedy i o setkávání lidí z prostředí zejména firemního vzdělávání a HR.

Zbývá účastníkům prostor i na diskusi s lektory? Vždyť každá prezentace má jen 500 vteřin a deset prezentujících je velký počet.

Ano, uvědomili jsme si, jak je důležité mít možnost položit po prezentaci několik otázek či polemizovat s názory vystupujících lektorů. Časové omezení prezentace v důsledku totiž znamená, že myšlenkově je každé vystoupení velmi nabité a často i kontroverzní a publikum má potřebu reagovat. Řešíme to dvěma panelovými diskusemi v průběhu prezentací, ve skutečnosti to znamená že diskusím a prezentacím je věnován skoro srovnatelný čas.

A pokud vás některá z prezentací zaujme, máte možnost vybrat si tříhodinový workshop konkrétního lektora. Workshopy probíhají v malé uzavřené skupině, takže práce na tématu může jít do hloubky. V září to budou tyto lektoři: Ivan Pilný, Tereza Kalinová, Jiří Plamínek, Martin Vasquez, Jan Vávra

Proč by na Festival lektorů měli přijet i vzdělávací společnosti?

Když jsme Magion Desítku zakládali, chtěli jsme vytvořit novou a nezvyklou platformu setkávání, kde se tak trochu povzneseme na to, jestli vyzradíme svoje nebo získáme cizí know how. Šlo nám o společné hledání a nalézání smysluplnosti a nových cest. Takových, kde nás a naše klienty (zaměstnance) bude naplňovat vlastní proces i výsledek. Magion připravujeme již pošesté a tak vidíme, že to může fungovat.

Festival mě zaujal, tak jen prosím doplňte, jak se na Magion můžu přihlásit?

Přihlášky přijímáme emailem na adrese desitka@imagion.cz. Veškeré informace najdete na www.imagion.cz.

Petr Hlubuček


Tento rozhovor byl připraven ve spolupráci s firmou:



Další informace Vám rádi poskytneme prostřednictvím EduCity, prosíme kontaktujte p. Bartičku info@educity.cz nebo na tel. (+420) 731 169 890

Vytisknout rozhovor