Veronika Ivakina

Chcete se stát lektorem jazyků nebo si otevřít jazykovou školu? Vyberte si metodiku Hocus a Lotus

Rozhovor s Veronikou Ivakina, ředitelkou jazykové školy Light Point

10.6.2013 - Doporučujeme

Brněnská Jazyková škola Light Point nabízí franšízový koncept výuky cizích jazyků pro děti od 3 let The Adventures of Hocus and Lotus, který má dlouholetou tradici a akreditaci nejen v místě svého původu, v Itálii. V současné chvíli si získává velkou popularitu i na českém trhu. Metodika výuky je založena na narativnímu formátu, který funguje na stejném principu jako při osvojování mateřského jazyka. Je k dispozici v pěti jazycích a to angličtině, němčině, italštině, španělštině a francouzštině.

„Chcete se stát lektorkou jazyků, ale máte strach, že se neprosadíte? Chtěli byste si otevřít vlastní jazykovou školu, ale nemáte žádné zkušenosti a vstupní kapitál? Nechte si poradit u profesionálů a propagujte díky franšíze značku, která si již získala místo na trhu. Práce nemusí být jen prostředek k výdělku, ale i zábavou,“ říká Veronika Ivakina, ředitelka jazykové školy Light Point. V rozhovoru pro EduCity vysvětlila, co můžete očekávat od franšízové spolupráce.

Jak se vaší společnosti dařilo minulý rok? Co se vám podařilo splnit?

Společnost Light Point nabízí širokou škálu služeb od dětských jazykových kurzů Hocus a Lotus, přes pomaturitní studium až po workshopy, které se zaměřují na kulturní odlišnosti jednotlivých zemí a jazyků, které vyučujeme. I když jsme díky změně v novele zákona v loňském školním roce otevřeli již naposledy pomaturitní studium se statusem studenta a obchodní činnosti našich partnerů značně ovlivnili množství objednávaných jazykových služeb, mohu zhodnotit loňský rok kladně. Pozitivní výsledky vykazujeme především díky metodice výuky „The adventures of Hocus and Lotus“, která nemá v České republice konkurenci.

Kolik máte v současnosti poboček vlastních a franšízových?

V současné chvíli máme 2 vlastní pobočky v Brně, které budou velmi brzy doplněny hned několika franšízovými pobočkami na Moravě. Předpokládané zahájení provozu nových franšízových poboček je naplánováno na září 2013.

Jaký je o Vaši franšízu zájem? Chystáte nějaké novinky či změny pro zájemce?

Často se potýkáme s problémem, že naše cílová skupina (lektoři jazyků a další podnikatelské subjekty) si zamilují metodiku výuky, ale nejsou schopni vidět přínos franšízových konceptů. Z tohoto důvodu nyní pracujeme na ucelené nabídce, která bude přístupná všem zájemcům o metodiku „The adventures of Hocus and Lotus“ a věřím, že otevře více podnikatelským subjektům dveře k vlastnímu podnikání s dinokroky Hocus a Lotus :-)

Nabízíte nějaké financování pro franšízanty? Například spolupráce s bankou?

Výhodou našeho konceptu jsou pro začínající franšízanty nízké vstupní náklady, a proto financování ve spolupráci s bankovními subjekty není nezbytné.

Jaké máte plány do letošního roku?

Ráda si kladu vysoké cíle a ještě raději je překonávám! :-) Mé cíle nespočívají jen v počtu nově otevřených franšízových poboček. Spíše zaměřuji svoji pozornost na zdokonalování nabízeného konceptu, důležitosti aplikace cizích jazyků do každodenního rodinného života a šíření povědomí o dinokrocích Hocus a Lotus.

Jak byste popsala konkurenci vzdělávání malých dětí? Čím se od konkurence lišíte?

Dříve než jsem se sama rozhodla pro metodiku výuky jazyků „The adventures of Hocus and Lotus“, seznámila jsem se s konkurenčními nabídkami. Hlavním kritériem pro moji volbu byl způsob, jakým se cizí jazyk vyučuje. A i když se některé konkurenční metodiky opírají o narativní (vyprávěcí) formát, vždy mi tam něco chybělo. Kromě důležitého faktu, že námi poskytovaná metodika výuky je zpracována v 5 jazycích (angličtina, němčina, francouzština, italština, španělština) nemohu opomenout naše skvělé kamarády dinokroky Hocus a Lotus, které si zamilují děti na první pohled. Mnohdy ani rodiče neodolají a těší se na další příběh, který budou moci společně s dětmi a dinokroky prožít!



Veronika Ivakina, BA - Jazyková škola Light Point


Tento rozhovor byl připraven ve spolupráci s firmou:



Další informace Vám rádi poskytneme prostřednictvím EduCity, prosíme kontaktujte p. Bartičku info@educity.cz nebo na tel. (+420) 731 169 890

Vytisknout rozhovor