Jan Doleček

Rychlá transformace, dobrá transformace

Rozhovor s Janem Dolečkem, personálním ředitelem společnosti Skanska

26.10.2011 - Doporučujeme

14. ročník odborné konference Fórum personalistů, se bude věnovat změnám ve firemních a personálních strategiích v důsledku globálních výzev, talent managementu a leadershipu nebo také stabilizaci, rozvoji a retenci zaměstnanců. O své know-how se s vámi podělí více než 40 špičkových manažerů. Personální ředitel společnosti Skanska Jan Doleček například představí projekt transformace HR ve své společnosti.

Na konferenci budete mluvit o transformaci HR. Co rozhodlo o tom, že se vaše společnost dala na cestu transformace?

Změnila se organizace celé společnosti a tím se změnily i požadavky na „infrastrukturu“ HR. Kromě toho je samozřejmě nutné vždy pečlivě naslouchat zákazníkům. A ti potřebu změn potvrdili!

Jak dlouho bude transformace probíhat a jaké jsou její klíčové cíle?

Rychlá transformace, dobrá transformace. Hlavní změny nám trvaly cca 2 měsíce. Důležité je, nenechávat ani vlastní tým, ani okolí v nejistotě, co se bude dít a jak je to vlastně organizované…

Můžete již říci, zda se vám díky transformaci daří dosahovat vyšší efektivity HR procesů?

Jednoznačně ano!

Co považujete za nejdůležitější pro úspěšný proces transformace HR ve firmě?

Pochopit, co po Vás zákazník opravdu chce a s čím mu můžete pomoci. Neméně zásadní je rychle jednat, jakmile se pro změnu rozhodnete. Každé otálení a váhání je jen škodlivé !

Jaké další výzvy máte v HR před sebou?

Neříkal bych tomu úplně výzva, ale to hlavní, co je potřeba udělat po každé změně je vytrvat v kontrole a usměrňování aktuální situace. Jinak řečeno zajistit, že změna, kterou jsme provedli skutečně trefila cíl a je prospěšná firmě.

 

Konference Fórum personalistů, kterou bude letos poprvé doprovázet i odborný veletrh pro personalisty – proHRexpo, proběhne 6.-7. prosince v pražském hotelu Clarion.

 

Ing. Jan Doleček - vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Řízení lidských zdrojů se začal věnovat v roce 1997 ve společnosti T-Mobile, kde působil 6 let. Dále pracoval pro farmaceutickou společnost Aventis a mobilního operátora Vodafone. Od září 2008 řídil lidské zdroje společnosti CET21. Od 1. června 2010 je personálním ředitelem Skanska a.s.


Tento rozhovor byl připraven ve spolupráci s firmou:



Další informace Vám rádi poskytneme prostřednictvím EduCity, prosíme kontaktujte p. Bartičku info@educity.cz nebo na tel. (+420) 731 169 890

Vytisknout rozhovor