SÁZKA NA KVALITU SE VYPLATILA

28.1.2010 - Doporučujeme

Kateřina Cejpková vystudovala marketing, obchod a služby na Západočeské univerzitě v Plzni, inženýrský diplom pak získala v oboru Veřejné správy a regionálního rozvoje na České zemědělské univerzitě v Praze. Ve své pozici je zodpovědná za plánování a realizaci vzdělávacích kurzů a přípravu rozpočtu a dlouhodobé obchodní strategie divize vzdělávání ve společnosti BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o.

Jak hodnotíte uplynulý rok v divizi vzdělávání BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC? Jaké významné projekty jste realizovali?

V uplynulém roce jsme se jako odborný garant zapojili do několika komplexních vzdělávacích programů financovaných z Evropského sociálního fondu. Ráda bych zmínila i řadu nových kurzů, které jsme zařadili do nabídky našich služeb a které reagují na neustálé změny a revize norem. Jde především o potravinářské standardy BRC a IFS, revidovanou normu ISO 9001:2008 nebo standard OHSAS 18001:2007, a nemůžu opomenout také například Management kvality v kosmetickém průmyslu. Naším cílem je neustále zkvalitňovat nabídku kurzů tak, aby tématicky oslovila co nejširší okruh klientů. Tohoto cíle se snažíme dosáhnout různými nástroji, jejichž účinek se projevuje v rostoucím zájmu o naše kurzy, což nás velice těší a je motorem pro naši další práci. Pokud mám bilancovat předešlý rok, tak jsem já i celý náš tým s výsledky našeho snažení spokojeni. Uvědomujeme si ale rychle se měnící požadavky na trhu a nutnost neustále zkvalitňovat služby a rozšiřovat nabídku kurzů tak, aby byly v souladu s těmito požadavky.

Co považujete při vzdělávání vašich klientů za nejdůležitější, na co kladete největší důraz?

Nejdůležitějším předpokladem je, aby klienti přicházeli s vědomím, že školení patří jen jim a že úspěch školení závisí hlavně na nich. Neměli by se bát diskutovat, předávat své zkušenosti a říkat to, co si myslí. Největší důraz u jednotlivých kurzů klademe na kombinaci výkladu, řešení modelových případů a praktická cvičení.

Kromě prohloubení znalostí a dovedností v probírané oblasti si účastníci našich kurzů odnášejí také osvědčení v podobě certifikátu.

Jak měříte úspěšnost vašich kurzů?

Po každém kurzu účastníci mají možnost zhodnotit průběh školení prostřednictvím standardizovaných dotazníků. Tyto dotazníky pravidelně vyhodnocujeme, názory klientů probíráme s konkrétním lektorem a jsou pro nás důležitou zpětnou vazbou pro další období. Komunikace s klienty a jejich názory jsou pro nás tím nejcennějším zdrojem pro další zlepšování a rozvoj.

Jaké novinky chystáte pro nadcházející vzdělávací sezónu?

Novinkou pro rok 2009 je rozšíření stávající nabídky o dlouhodobé rekvalifikační kurzy, které jsou certifikovány Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Posluchači získají rekvalifikační osvědčení a u některých z těchto kurzů také mezinárodní certifikaci International Education Society. Další aktuální novinky jsme přichystali v oblasti kvality, automobilového a potravinářského průmyslu.

Jaká vzdělávací témata podle vás firemní zákazníci nejvíce vyhledávají?

U nás jsou to nejvíce kurzy z oblasti řízení kvality, jako je například kurz Interního auditora systému managementu kvality. Vysoký zájem je také o kurzy z oblasti environmentálního managementu. Je znát stále silnější vědomí spoluodpovědnosti jednotlivců a firem o životní prostředí a jeho udržitelný rozvoj.

Co je podle vás rozhodující pro správnou volbu kurzu?

Nabídka kurzů je široká a pro klienta je nejdůležitější vybrat ten správný kurz, který nejvíce vyhovuje jeho požadavkům. Klientům, kteří nás kontaktují, ochotně poradíme.

Podobně jako u jiných produktů i u vzdělávání je rozhodující jeho kvalita. Ve společnosti BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC nabízíme více než sto moderně vedených kurzů, jejichž kvalita je vždy naší prioritou. Jsme přesvědčeni, že investice do kvality se účastníkům našich kurzů vyplácí a že tato strategie i nadále povede k úspěchu nejen naší vzdělávací divize, ale také našich klientů.


Doplňující otázky:

Váš oblíbený autor/kniha: Sophiina volba - William Styron

Jakou lidskou vlastnost odsuzujete: pokrytectví

Ideálně strávená dovolená: kdekoliv s lidmi, které mám ráda

Země, kterou byste chtěla navštívit: Brazílie, Nový Zéland

Hudba, kterou ráda posloucháte: Tori Amos, Björk, Mika

Oblíbené periodikum: časopis Týden

Oblíbená činnost: sport

Oblíbený nápoj: dobré francouzské víno

Oblíbené jídlo: losos

Co Vás vždy potěší: úspěch mých blízkých

Tento rozhovor byl připraven ve spolupráci s firmou:



Další informace Vám rádi poskytneme prostřednictvím EduCity, prosíme kontaktujte p. Bartičku info@educity.cz nebo na tel. (+420) 731 169 890

Vytisknout rozhovor