Luboš Harant, project manager největšího českého vzdělávacího serveru www.educity.cz

Přes internet si lze objednat i vzdělávání

Rozhovor s Lubošem Harantem, project managerem největšího českého vzdělávacího serveru www.educity.cz

28.1.2010 - Doporučujeme

Luboš Harant absolvoval Fakultu Aplikovaných věd v Plzni. Ještě při studiu se zúčastnil projektu Manager Shadowing pořádaného společností Business Leaders Forum, v jehož rámci stínoval obchodního a marketingového ředitele společnosti inSITE. Ve společnosti inSITE se právě rodil projekt portálu EduCity. Společný zápal pro Internet a internetový marketing vyústil tedy po skončení studia v roce 2003 k navázání spolupráce, která trvá doposud. Jeho úkolem je vést projekt EduCity vlnami vzdělávacího trhu a pomáhat klientům dosáhnout jejich cíle.

Čím novým nás překvapíte na EduCity?

Portál EduCity jakožto rozcestník na poli vzdělávání, zná snad již každý, kdo se alespoň trošku zajímá o svůj profesní rozvoj. Přesto věřím, že máme stále čím překvapovat. v tomto roce jsme pro návštěvníky připravili obohacení jazykové sekce EduCity o rozdělení do jednotlivých krajů České republiky. Byla spuštěna také nová sekce Poradenství, což považuji za jeden z hlavních pilířů změn. Úplně nejčerstvějším překvapením je Soutěž EduCity, kterou pořádáme společně se společností Sodexho Pass.

 

Proč nová sekce Poradenství?

Z tohoto vývoje máme asi největší radost. Naši firemní klienti nechtějí již jen vzdělávací služby v klasické podobě, ale chtějí si rozšířit obzor i v odvětvích poradenství. Prozatím nabízíme zcela základní rozdělení poradenství do čtyř hlavních oborů. Jde o Personální, Finanční, Manažerské a IT poradenství. Návštěvníci se mohou již brzy těšit na podrobnější členění těchto oborů, zajímavé články, rozhovory a hlavně stálé rozšiřování a zkvalitňování výběru. EduCity zaujalo postavení největšího on-line katalogu vzdělávacího a poradenského trhu v České republice, což nás samozřejmě velmi těší.

 

Zmínil jste se o soutěži, kdy soutěž začala a v čem soutěž spočívá?

Soutěž EduCity byla zahájena 17.7.2006. Každý návštěvník, který si přes EduCity.cz závazně objedná jakýkoliv vzdělávací kurz, je automaticky zařazen do soutěže. Soutěž probíhá do 30.9.2006 a vylosovaní mohou vyhrát večeři v luxusní restauraci po celé ČR v hodnotě od 500 do 3 000 Kč a další dárky od společnosti inSITE. Hlavním partnerem je společnost Sodexho Pass, dodavatel komplexních služeb zaměstnaneckých výhod. Více informací o soutěži si návštěvníci mohou přečíst na www.soutez.educity.cz

 

Co je cílem Soutěže EduCity?

Cílem soutěže je příjemnou formou podpořit elektronické objednávání vzdělávacích akcí, tedy prodej služeb po Internetu. Prodej zboží po Internetu se dnes stává již úplně standardní záležitostí. Lidé se postupně učí koupím přes Internet důvěřovat, samozřejmě záleží na důvěře v poskytovatele. Nedůvěra panovala i v počátcích internetového bankovnictví a dnes je internetové bankovnictví každodenní běžnou záležitostí. Soutěží se snažíme ukázat, že přes Internet si lze objednat i vzdělávání. Za pár let už bude standardem objednat si nejen ledničku nebo dovolenou v Řecku přes Internet, ale třeba i kurz manažerských dovedností přes EduCity.cz.

 

Bude se soutěž opakovat?

V soutěžích se chystáme pravidelně pokračovat. Hned 1.10.2006 začíná nová soutěž. Opět jde o soutěž zaměřenou na objednávání kurzů přes EduCity. Hlavní cenou nové soutěže, která bude slosována 1.12.2006, bude večeře za 7 300 Kč. Výherce může uspořádat vánoční večírek pro celý kolektiv nebo si dopřát opravdový gurmánský zážitek ve vybrané luxusní restauraci. Částka 7 300 Kč vyplývá z počtu registrovaných HR manažerů, specialistů na vzdělávání a dalších firemních uživatelů, kteří se na EduCity registrovali k 7. srpnu tohoto roku.

 

Jaká je vize EduCity na příští rok?

Samozřejmě stále chceme rozšiřovat databázi vzdělávacích akcí a společností na EduCity. Zkvalitňovat obsah a účinněji spolupracovat se vzdělávacími a poradenskými společnostmi v jednotlivých krajích. Hlavní prioritou stále zůstává poskytování nadstandardních služeb firemním klientům, jež chtějí outsourcovat služby spojené s výběrem vzdělávacích společností a objednáváním vzdělávání pro své zaměstnance. Na příští rok připravujeme i změnu grafického vzhledu EduCity, uživatelsky příjemnější vyhledávání, přidání více zajímavých článků do jednotlivých sekcí a mnoho dalších atraktivních změn. Přejeme všem návštěvníkům a registrovaným uživatelům EduCity, aby se jim v našem městě vzdělávání líbilo.

 

Doplňující otázky:

Oblíbený autor, kniha: Johannes Mario Simmel - a Jimmy šel za duhou
Oblíbená hudba (nebo skupina, zpěvák/zpěvačka): od Beethovena po Apocalypticu
Oblíbená činnost: poznávání nových věcí a lidí
Kam byste se chtěl podívat: ostrovy v Tichomoří
Na co se těšíte: na každý den prožitý naplno
Čeho se bojíte: závistivých a nefér lidí
Váš největší pracovní úspěch: ještě jich na mne spousta čeká
Vaše motto: Jednej s lidmi tak, jak chceš aby jednali s tebou.
Oblíbený nápoj: bílá vína, míchané nápoje
Oblíbená rozhlasová stanice: všechny, které mně zpříjemní jízdu v autě
Oblíbené periodikum: časopis BIZ
Oblíbený server: www.google.comwww.educity.cz
Kým nebo čím byste chtěl být v příštím životě: sám sebou bohatším o zkušenosti

 

Ing. Luboš Harant - manažer projektu EduCity v letech 2003-2014


Tento rozhovor byl připraven ve spolupráci s firmou:

Zaujal Vás tento článek? Objednejte si služby tohoto dodavatele na EduCity.cz.



Další informace Vám rádi poskytneme prostřednictvím EduCity, prosíme kontaktujte p. Bartičku info@educity.cz nebo na tel. (+420) 731 169 890

Vytisknout rozhovor