Mgr. Kateřina Kodadová, marketing manager společnosti TES Praha

Rozhovor s Mgr. Kateřinou Kodadovou, marketing managerem společnosti TES Praha

28.1.2010 - Doporučujeme

Kateřina Kodadová vystudovala Fakultu sociálních věd UK, obory Sociologie a Sociální a veřejná politika. V roce 2001 nastoupila ještě jako studentka do společnosti TES Praha, a.s., kde působí v současnosti na pozici marketing manager.

Poradenstvím v oblasti managementu se zabývá řada společností a firem, v čem je Vaše společnost TES Praha specifická?

Naše společnost vyniká ve svém oboru především tím, že provozuje portál www.eiso.cz. Byl koncipován v roce 2000 se záměrem rozšířit povědomí o tom, co jsou vlastně ISO normy. Ty tehdy představovaly pro podnikatele něco neuchopitelného a krajně nepříjemného a nikdo pořádně nevěděl, co systémy řízení kvality obnášejí. To jsme chtěli změnit. Naši uživatelé získávají množství informací o systémech řízení z různých zdrojů a oborů. V současnosti získává portál širší záběr směrem k dalším systémům řízení.
Specifikum TESu tedy spočívá v tom, že se snažíme přinášet našim zákazníkům nejen klasické poradenské služby, ale i dlouhodobou informační podporu a internetové služby, například e-learning, on-line poradenství nebo elektronickou dokumentaci.

 

V čem spatřujete výhody a silné stránky Vaší společnosti?

Vyplývá to z předchozí odpovědi: jsme v kontaktu se širokým spektrem zákazníků z různých oborů a známe jejich aktuální potřeby. Můžeme tak pružně zareagovat a nabízet to, co právě vyžaduje jejich podnikání. Máme bohaté zkušenosti a zajímavé reference. Nabízíme kombinaci dlouholetých zkušeností a moderního přístupu.

 

Jaká je filozofie Vaší společnosti?

Každý zákazník nebo uživatel je pro nás důležitý. Věnujeme se stejnou měrou tomu, kdo zavolá a potřebuje informaci, jako zadavateli rozsáhlého projektu. Jsme přesvědčeni, že jedině toto je cesta k dobrému jménu firmy.

 

Jaké služby nabízíte?

Naše činnost je rozdělena do dvou divizí: management kvality a management consulting. První divize poskytuje poradenství při zavádění ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, HACCP, SA 8000, druhá divize se zabývá řízením nákladů, strategickým řízením, Lean Managementem a podobně.
Ráda bych zdůraznila novinku, která by mohla zajímat pracovníky v oblasti HR, a to zavádění normy SA 8000. Společnost, která vlastní certifikát na tuto normu, deklaruje tzv. sociální odpovědnost vůči svým zaměstnancům (mimo jiné směrem k jejich vzdělávání) a dalším subjektům, které ovlivňuje její podnikání. Certifikát je vyžadován především od zahraničních odběratelů a dodavatelů a v Čechách se několik firem orientovaných převážně na export již certifikovalo.

 

Jak rozvíjí TES vlastní zaměstnance?

Kvalifikace konzultantů, kteří jsou schopni pracovat v oblasti systémů řízení, klade vysoké nároky na jejich teoretickou přípravu, tedy vzdělání a průběžná školení, zároveň jsou nezbytné praktické zkušenosti z jednotlivých projektů a schopnost rychle se orientovat ve specifických činnostech klientů. Zaměstnanci TESu jsou systematicky připravováni a školeni tak, aby zákazník v každém okamžiku dostával kvalitní službu a aktuální informace. Zkušenější konzultanti "vychovávají" ty mladší tím, že je zapojují do svých projektů. Působí také například jako hodnotitelé v "Národní ceně České republiky za jakost". Přestože technické aspekty portálu řešíme dodavatelsky, účastníme se také seminářů s tematikou eBusiness a webové prezentace.

 

Řekněte nám něco o konferencích a seminářích TES Praha.

TES není primárně školicí organizace, nicméně pořádáme školení buď firemní, anebo pro jednotlivé účastníky. Naši odborníci jsou zváni jako lektoři kurzů při konferencích pořádaných společnostmi jako jsou IIR nebo Controlling Institut.
Jak už jsem naznačila, nabízíme prostřednictvím eiso.cz e-learningový kurz pro interní auditory. Účastníci kurzu dostávají potřebné podklady, zadání a testy přes internet. Služba přináší klasické výhody e-learnigu - časovou a finanční úsporu. Úspěšní absolventi samozřejmě obdrží osvědčení.

 

TES Praha má více než patnáctiletou tradici v oboru, co se za tu dobu z Vašeho pohledu změnilo a jak?

Mění se samozřejmě naše produktové portfolium s tím, jak se mění požadavky trhu. Do roku 1998 převládaly projekty se zaměřením na controlling. Po roce 1998 se výrazněji rozvíjela divize management kvality a v současné době jsou obě divize vyvážené. Obrovskou změnou pro firmu bylo spuštění portálu eiso.cz. Jsme teď mnohem více "na očích" a to nás jednak zavazuje, jednak zvýhodňuje, protože naši potenciální klienti o nás prostě vědí.

 

Jak se o vás klienti dozvídají, jak se Vaše společnost prezentuje?

Je zřejmé, že především se prezentujeme na internetu. Portál eiso.cz je dosažitelný z nejvýznamnějších vyhledávačů. Také oficiální webová prezentace TESu na www.tespraha.cz nám přináší zákazníky. A jak vyplývá z naší filozofie, snažíme se, abychom byli doporučováni našimi klienty.

 

Co chystáte do budoucnosti?

Budoucnost, předpokládám, že v horizontu několika měsíců, přinese zásadní změnu designu portálu eiso.cz, který už přece jen nevyhovuje současným trendům. Je zaměřen především funkčně, ale to samozřejmě nestačí. Kromě toho rozšiřujeme nabídku našich školení.

 

Chtěla byste ještě něco dodat?

Chci popřát všem mnoho zdraví a spoustu invence do nového roku.

 

Děkuji za rozhovor.

 

Bára Aubrechtová, bara.aubrechtova@insite.cz

 

 

Doplňující otázky:

 

Oblíbený autor, kniha: Peter Hoeg - Cit slečny Smilly pro sníh
Oblíbená hudba (nebo skupina, zpěvák/zpěvačka): funky jazz, Takin'off
Oblíbená činnost: lyžování a dlouhé snídaně
Kam byste se chtěl/a podívat: do Jižní Ameriky
Na co se těšíte: na radost dcery z vánočních dárků
Čeho se bojíte: že se lidi přestanou smát sami sobě
Váš největší pracovní úspěch: kamenné schody na naší zahradě
Vaše motto: kdo se bojí, nesmí do lesa
Oblíbený nápoj: ranní káva
Oblíbená rozhlasová stanice: Radio1, Express
Oblíbené periodikum: Reflex
Oblíbený server: www.eiso.cz
Kým nebo čím byste chtěl/a být v příštím životě: vším čím jsem byla a budu, byla jsem a budu ráda

 

Kateřina Kodadová


Tento rozhovor byl připraven ve spolupráci s firmou:



Další informace Vám rádi poskytneme prostřednictvím EduCity, prosíme kontaktujte p. Bartičku info@educity.cz nebo na tel. (+420) 731 169 890

Vytisknout rozhovor