Janica Ciglianová, projektová manažerka Expolingua Praha

Rozhovor s Janicou Ciglianovou, projektovou manažerkou Expolingua Praha

28.1.2010 - Doporučujeme

Janica Ciglianová vystudovala v Bratislavě Pedagogickou fakultu Univerzity J.A.Komenského, v Berlíně Technickou univerzitu, obor Hudební věda a německá filologie, a ještě stihla v průběhu těchto studií roční stipendijní jazykový pobyt v Drážďanech. Od roku 2003 pracuje ve společnosti ICWE GmbH na pozici projektové manažerky Expolingua Praha.

Co je hlavní náplní společnosti ICWE GmbH?

Jak již samotná zkratka napovídá - International Conferences, Workshop and Exhibitions - firma ICWE GmbH se zabývá organizací mezinárodních konferencí, veletrhů, seminářů, workshopů, odborných výstav a veletržních akcí v oblasti vzdělávání, dalšího vzdělávání, jazyků a kultury, e-learningu a Knowledge managementu. Organizujeme národní i mezinárodní akce.

 

Jaká je její filozofie?

Naším cílem je dávat dohromady organizace, instituce nebo soukromé osoby, jejichž pozornost se soustředí na rozšiřování vědomostí, a napomáhat jim k vybudování partnerských vztahů na mezinárodní obchodní úrovni. Významné akce organizované ICWE GmbH jsou např. EXPOLINGUA Berlin a EXPOLINGUA Praha, z mezinárodních nelze opomenout velice významné Online Educa Berlin, Online Educa Barcelona, Online Educa Madrid, Sprachen&Beruf (jazyky a povolání) a Sprachen&Medien (jazyky a média).

 

Věnujme se konkrétně veletrhu Expolingua Praha 2004. Co je jeho cílem?

Veletrh EXPOLINGUA Praha má především svým návštěvníků ukázat, že možností zdokonalit se v cizím jazyce, je mnoho. Vzdělávání dnes nestaví pouze na tradičních způsobech jako jsou jazykové kurzy, učebnice pro samouky nebo konverzace s rodilým mluvčím, ale lze spojit příjemné s užitečným a odjet za jazyky do zahraničí, nebo využít PC kurzy a e-learning.

 

Co všechno na návštěvníky veletrhu čeká?

Kromě výše zmíněného se návštěvníci budou moci setkat s různými kulturami, reprezentanty různých světových univerzit, vyzkoušet si své jazykové znalosti a vybrat si v bohatém doprovodném programu.

 

Jaký je letos doprovodný program?

Doprovodný program probíhá tentokrát ve dvou místnostech a to po oba dny. Těžko se mi vybírá konkrétní přednáška, přesto upozorňujeme především na výjimečnou možnost ověřit si jazykové schopnosti v praxi pomocí minikurzů španělštiny a litevštiny. Mezi veledůležité certifikáty, které jsou hlavně v posledních letech vyžadovány zaměstnavateli, patří mezinárodní jazykové zkoušky. Proto i EXPOLINGUA Praha přináší ve svém doprovodném programu informace o testech TOEFL a TOEIC. V rámci Evropské Komise bude podrobně představen celoevropský vzdělávací program Socrates. Zástupce České národní agentury programu Mládež přiblíží možnosti, které poskytuje ve svých dobrovolných mezinárodních aktivitách, výměnných akcích s evropskými partnery a v podpůrných opatřeních. Zároveň své různorodé způsoby výuky představí desítka zahraničních škol.

 

Co znamená veletrh Expolingua pro vystavovatele?

Veletrh je prestižní záležitostí. Mezi vystavovateli jsou proto nejdůležitější zástupci těchto odvětví. Zároveň je EXPOLINGUA Praha pro ně přijatelnou formou propagace a hlavně přímá možnost komunikace s návštěvníky. Každoročně tak získávají nové podněty ke své práci vystavovatelé i návštěvníci.

 

Děkuji za rozhovor.

 

Bára Aubrechtová, bara.aubrechtova@insite.cz

 

 

Doplňující otázky:

 

Oblíbený autor, kniha: Gustav Meyrink - Golem
Oblíbená hudba (nebo skupina, zpěvák/zpěvačka): Björk
Oblíbená činnost: relax s rodinou
Kam byste se chtěl/a podívat: Japonsko
Na co se těšíte: na léto a slunce
Čeho se bojíte: ničeho
Váš největší pracovní úspěch: to vám řeknu po veletrhu Expolingua Praha
Oblíbený nápoj: Mojitto
Oblíbená rozhlasová stanice: Radio 1
Oblíbené periodikum: Respekt
Oblíbený server: www.google.de

 

Mgr. Janica Ciglianova - ředitelka Mezinárodního veletrhu jazyků Expolingua


Tento rozhovor byl připraven ve spolupráci s firmou:



Další informace Vám rádi poskytneme prostřednictvím EduCity, prosíme kontaktujte p. Bartičku info@educity.cz nebo na tel. (+420) 731 169 890

Vytisknout rozhovor